hudba pre metlákov a rockerov

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo je to vlastne ten rock a metal ? ... (v skratke)

Metal a rock .... <3
Veľa ľudí pri pohľade na rockerov a metalistov sa chytí za hlavu, že im nič na ich štýl obliekania rodičia nič nepovedia alebo , že sú nejaký satanisti alebo niečo podobné. Ale zároveň si vôbec nevšímnú keď okolo nich prejde obyčajný puberťák a možno je srdcom oveľa tvrdší rocker alebo mentalista ako sú tý , ktorý to davaju aj na vonok aj svojím oblečením. Proste len to že niekto má rád gitarové sóla a riffy neznamená , že je zlý človek. Jednoducho len má rád adrenalín v krvi ako ja a tvrdú hudbu ako ja ;) ... No to som tak uviedla tých čo sa ešte vo svojom živote veľmi nestretli s takzavnou "tvrdou hudbou " , že ako väčšinou taký rockeri resp. metalisti vizerajú =D . A no aby som nezabudla majú s veľkou pravdepodobnosťou dĺhe vlasy . Ľudia, ktorý nosia tie extravagantnejšie vlasy farebne číro a podobné sú s veľkou pravdepodobnosťou už punkeri ... =) Ták a teraz k hudbe. Často si ani neuvedomujete ale aj Vy počúvate rock alebo metál. Ako to je možne? Úplne jednoducho v každom rádiu aspoň raz do dňa ide rocková pieseň alebo trochu upravená metalová. Napr. taký Aerosmith alebo Bon Jovi ide na fun rádiu aspoň 2krát do dňa a veľmi často chodí aj taká Metallica a nothing else matters alebo whiskey in the jar len si to neuvedomíte =) ... Medzi rockom a metálom nieje veľký rozdiel ale je tam rozdiel. Rock je viac hraný viac sa vyskytuje aj v rádiach a je univerzálnejší ako metal. Vznikol v 40. - 50. rokoch minulého storočia v USA. Nástroje: gitara basová a elektrická taktiež akustická , bicie často krát aj klávesové nástroje občas aj flauta a bendžo. Metal je veľmi podobný rocku napr. medzi rockom a metalom ( alebo inak nazvaným heavy metal ) je len rozdiel v tom, že má eliminovaný blues vplyv. Metal je vlastne vycibrený rock ktorý sa objavil na prelome 60 a 70 rokov. A prvý krát sa obajvil v spojenom kráľovstve a nie v USA!! ďalší malý rozdiel. Bližšie k týmto témam nájdete v článkach s názvami Rock a Metal... taktiež tam bude ďalšie vycibrenie týchto štýlov a viac aj o kapelách, ktoré vytvárajú túto hudbu. =) .......................Mikayla............................. Zdroje s mojej hlavy zo školy z internetu a wikipédii proste to čo viem je nápisané a bude ešte viac =) ......

Rock a metál v skratke | stály odkaz

Komentáre

  1. Po sedemdesiatich rokoch
    objavuješ ameriku?
    publikované: 09.07.2011 16:55:09 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aj tak to nevies ta co =D
    mojko je to prisposobene ludom ktorý o tom nic nevedia az neskour to bude rosirene pre viacerích a pre machrov ako som ja ;)
    publikované: 09.07.2011 20:34:46 | autor: Mikayla (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014